Pàgines

dilluns, 14 d’octubre de 2013

ELS OPERADORS AMB ELS CERCADORS

Cerca múltiple amb l’asterisc *Significa cerca tot el relacionat amb... Molt útil per afinar la teva cerca a un determinat àmbit local, un producte concret,etc.
Cercar en una web determinadasite:Restringeix la teva cerca a un lloc web concret que ja coneixes.


Cerca una expressió exacta amb les cometes “”Les cometes permeten trobar una paraula o conjunt de paraules exactes. Útil per cercar el nom d'una publicació, una pel·lícula o una citació molt concreta.
Exclou una paraula amb el signe -Algunes paraules poden tenir molts significats, alguns dels quals ens podem "distreure" del resultat de la cerca. Utilitza el signe - per excloure tots els resultats que incloguin la paraula que vols descartar.


Cercar un tipus de fitxer concret amb filetype:retorna els arxius amb l’extensió que especifiquis.


Cerca un resultat o un altre amb OR. Quan escrius més d’un mot, els resultats de la cerca contenen totes els que has escrit. Per diferenciar-los i obtenir entrades que continguin cada mot per separat, combinats o alternats entre ells, utilitza ORen majúscules, entre les dues expressions.


Cercar paraules semblants o sinònims~ El signe titlla et permet buscar paraules similars o relacionades amb un tema concret.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada